sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Mennään metsään

                                                                  TALVIPESÄ

Alkuviikosta tämän lukuvuoden metsäprojektimme jatkui syksyisen metsän tutkimuksella.
Kutsuimme 4.-luokkalaisten kanssa 2B- luokan oppilaat mukaan metsäretkelle kummioppilaiksi.
4.-luokkalaiset esittelivät oman rajatun metsäpalstansa ryhmänsä kummioppilaille.
Tämän jälkeen he yhdessä tekivät metsäpalstalla erilaisia tehtäviä.  Lopuksi jokainen ryhmä rakensi yhdessä tutkimusalueella asuvalle eläimelle, joka seikkailee heidän tarinoissaan, talvipesän.

Ryhmiä on yhteensä kahdeksan ja jokaisessa ryhmässä on kummioppilaiden kanssa yhteensä 4-6 jäsentä.
 Mielenkiintoista oli seurata, miten ryhmässä tehtiin metsäntutkimusta. Osassa ryhmistä oli selkeä työnjako ja organisaattori, joka huolehti toiminnan sujuvuudesta. Toisissa ryhmissä kaikki tehtävät tehtiin yhdessä "pomon" johdolla. Osalla ryhmistä taas oli vaikea päästä käyntiin. Kaikissa ryhmissä oli kuitenkin iloinen tutkimisen meininki. Erään ryhmän jäsenen kommentti: " Tämä on kivaa! Jäiset mustikat ovat hyviä."

Loppuviikosta projekti jatkui kuviksen merkeissä. Ryhmäläiset etsivät talvipesäkuvasta syksyn värisävyjä ja laveerasivat niitä paperille. Jälleen ryhmien työnjakoa oli avartavaa seurata. Yhdessä ryhmässä jäsenet sopivat keskenään, mitä värisävyä kukin tekee. Toisessa ryhmässä jokainen teki sitä sävyä, mitä halusi.
Sävypapereista syntyi syksyinen kollaasi. Alla muutaman ryhmän tuotos ja KIVAA OLI :)





1 kommentti:

  1. Onpas teillä ollutkin antoisa projekti ja niin kekseliäitä tehtäviä. Yhdessä tekemisen harjoittelu on sujunut luonnostaan hauskoja toiminnallisia tehtäviä tehdessä.

    VastaaPoista