lauantai 21. marraskuuta 2015

Yhteisöä tutkimassa

Aloitimme projektimme viime viikolla tutustumalla yhteisön käsitteeseen eri tavoin. Keskustelimme ja piirsimme sekä omiin erilaisiin yhteisöihin että Aapisen yhteisöihin liittyen. Lapset havainnoivat kävelyretkellä koulun ympäristöä. Kiinnitimme huomiota luontoon, erilaisiin rakennuksiin, liikenteeseen ja yhteisiin harrastus- ja toimintapaikkoihin. Pohdimme oman yhteisömme toimintaa. Miksi ja miten me olemme myös yhteisö?

Lapsista oli jännittävää, etteivät he tiedä lainkaan ketkä kanssamme tekevät yhteistyötä. Millainen koulu meidän kanssamme on pohtimassa samoja asioita?  Kysymysten tekeminen pienissä ryhmissä toiseen kouluun olikin yllättävän helppoa. Lapset luokittelivat oivallisesti kysymykset opettajan tuella yhteisön ympäristöön, jäseniin ja toimintaan liittyviksi.

Tällä viikolla saimme paljon kysymyksiä vastattavaksi. Kysymyspaljouden käsittely oli aluksi haastavaa. Päädyin jakamaan kysymykset pienissä osissa ryhmille. Ryhmät pohtivat kysymysten vastauksia sekä tapaa, jolla vastaus kerrotaan. Olemme tällä viikolla toteuttaneet näitä vastauksia eli kuvanneet ja videoineet, etsineet tietoa netistä, haastatelleet rehtoria ja piirtäneet. Opettajana olen luvannut viikonloppuna koostaa kaikki erinäköiset vastaukset yhteisömme "esittelyelokuvaksi”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti