tiistai 24. marraskuuta 2015

Oma kirja

Kirjaprojektissamme on huomenna ensimmäinen rajapyykki; tekstien tulee olla huomiseen mennessä valmiita. Tekstejä on kirjoiteltu, kommentoitu ja muokattu useaan otteeseen koulussa ja kotona. Innokkaita kirjailijoita on ollut useampia ja lasten mielikuvituksen lentoa on ollut mukava lukea. Eräskin lapsi hihkaisi, että tämä projekti on mukavaa hommaa. Ja se näkyy lopputuloksessa.

Tämä ja ensi viikko on varattu kansikuvan ja kuvituksen tekemiseen. Ennen joulua kirjat on vielä tarkoitus viimeistellä ja saattaa lopulliseen kirjan muotoon. Jos aika riittää eikä ihmeitä satu, järjestämme vielä yhteisen kirjojen julkistustilaisuuden, johon toivottavasti saamme myös vieraita.

Tämän projektin aikana on huomannut sen, että vaikka kuinka itse aikatauluttaa, täytyy aikataulussa olla jouston varaa. Osa oppilaista kun tarvitsee kirjoittamiseensa enemmän aikaa kuin toiset. Onneksi luokallamme on käynnissä muitakin pidempiä projekteja joiden pariin oppilaita pystyi ohjaamaan, jos oma teksti oli jo valmis. Toinen projektin sujumista edistänyt asia oli varmasti kirjan luomista tukenut kirjan suunnittelurunko. Näin heikotkin oppilaat tiesivät, mitä kirjoittaa ja kuinka laajasti.

Mukavaa on projektin parissa ollut tähän asti, vaikka kaikenlaista arjen sähläystä on projektipäiviinkin mahtunut :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti