keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Seiskojen historiaa

Viime ja tämän viikon ajan koulumme seiskaluokkalaiset ovat perehtyneet 1800-luvun historiaan oululaisesta näkökulmasta käsin. Alku oli innostava: kaikki keksivät aiheen ja paritkin muodostettiin hyvässä hengessä. Pääosin paras kaveri oli yllättäen kiinnostunut juuri samasta aiheesta, mutta iloisena yllätyksenä tuli myös ryhmiä, joita yhdisti pelkästään kiinnostus tiettyyn aihepiiriin, ei kaverit.


Opettajan apua tarvittiin varsinkin alkuun pääsemisessä. Kirjoja haettiin sekä koulun omasta kirjastosta että koulun yhteydessä olevasta kaupungin kirjastosta. Kirjastohenkilökunta auttoi ihanasti ja he etsivät meille lisää kirjoja muista kaupungin toimipisteistä. Joillekin kirjojen määrä oli liikaa, ja omaan aiheeseen liittyvää lähdemateriaalia ei millään tahtonut isosta kirjapinosta löytyä. Sisällysluettelon käyttö oli joillekin ihan uusi juttu!






Kaikki päätyivät tietokonepohjaiseen toteutustapaan, suurin osa tekee PowerPointin. Työskentelyä varten ryhmät tekivät ensin työsuunnitelman. Joillakin on yksityiskohtainen selvitys siitä, kuka tekee mitäkin ja joillakin vain summittainen selostus "kaikki tekee kaikkea". Tämän suunnitelman mukaan ryhmät työstävät aihettaan. Kaikki ovat päässeet alkuun, jotkut ovat jo pitkällä. Osa tarvitsee paljon apua etenemiseen. Tietokone houkuttelee tekemään paljon muutakin kuin omaa työtä ja yhdessä saatetaankin päätyä katsomaan videota YouTubesta. Toiset syventyvät aiheeseen hyvinkin perusteellisesti, ja heidän tarvitsemansa apu liittyy sisällön yksityiskohtiin.


Tässä vaiheessa puurretaan nyt. Projektin päättymisaikaa emme ole vielä asettaneet. Nyt tuntuu siltä, että aikaa kannattaa tähän työhön antaa, oppilaiden innostusta ja paneutumista on mukava katsoa.

2 kommenttia:

  1. Mainiota kuulla, että oppilaat ovat innoissaan! Vaikuttaa kyllä hienolta kokonaisuudelta kaiken kaikkiaan, ja oppimistulokset ovat taatusti hyvät!

    VastaaPoista
  2. Mainiota kuulla, että oppilaat ovat innoissaan! Vaikuttaa kyllä hienolta kokonaisuudelta kaiken kaikkiaan, ja oppimistulokset ovat taatusti hyvät!

    VastaaPoista